Thursday, April 30, 2009

Godzilla's Story part 5

Gongggggggggggg…….

“ Bangun-bangun,wahai permaisuriku. Jangan malas-malas kelak cepat tua. Cik puan mesti belajar hal sejarah keturunan tok. Laju-laju pegi mandik. ” si Spendell ngerepak sambil memukul gong di sebelahnya. (korang bayangkan jak camne Wane ngerepak, tp tok versi lelaki.)

“ Jam baruk jak nunjuk pukul 3.00 pagi. Ku g skolah pun x bangun awal camtok. Hampeh-hampeh. Mun ku tauk ku kenak dera camtok xda ku mok batu kat tepi jalan ya. Batu cantik yang menyusahkan. Huuuuhhhh.” aku mengeluh lagi. Setelah selesai mandi aku mengenakan pakaian diraja ku( Baju gaon gyk ya. Adaka patut.Gugok martabat ku.) dan memulakan langkah ku menuju bilik pentadbiran.

Dalam setiap perjalanan aku dikelilingi oleh pak guard yang hensem-hensem(macam spesies si spendell ya juak upa sidak). Memang menyeronokkan kerana aku boleh cuci mata namun kadang kala menyesakkan jiwa juga. “ Cik Puan, masok sitok. Hari tok kita belaja salah silah keturunan Cik Puan. Mesti cik Puan tertanyak-tanyak gney bleh jadi queen sitok nak? Kamek kenalkan Johnny Dapo, ketua bahagian pentadbiran. Oleh sebab nya selalu mendampingi raja-raja dolok, jadi nya bleh tahan terer mun cita sal keturunan Cik Puan. Si Tomey Keruks, pakar sejarah keluarga Queen ada hal kat Negara lain.” Kata Si Spendell.

Jatuh cinta lagi, lagi lagi ku jatuh cinta……..( tiba-tiba lagu tok jadi background music)

“ Nguhu…. Sorang gik pak cek hensem. Aku dalam dilemma, si Spendell jaik or si Johnny Dapo bait? Camne tok, sik pokes laa aku camtok.” Bisik hatiku.

“ Selamat pagi, Cik Puan. Kamek Johnny Dapo bersedia untuk berkhidmat untuk Cik Puan.” Katanya sambil mengucup tangan ku.

Bukkkkkkkkkkkkkkkkk….(bunyi gugok)

“Cik Puan!!!!!!!”

Aku dihantar di Hospital Diraja pada pagi itu. Ketika itu aku masih dalam rawatan selepas pengsan. Sempat juga ketika aku pengsan aku bermimpi……..

(Aku bermimpi)

“ Oh adindaku Cik Puan, sudah lama patik menunggu adinda. Beta punya soklan untok adinda. Sudikah adinda berkawen dengan patik? Patik amat cintakan dinda.” Kata Johnny Dapo.

“Oh, Johnny Dapo. Dinda sanggggg…..” aku menjawab, namun ada yang mencelah.

“ Wait a menet!!!! Patik mencelah. Cik Puan adalah milikku. Mbak sini” Teriak si Spendell.

Pulangkannnn….(lagu Misha Omar tetiba jadi background music)

“ Tidak!!!!!! Cik Puan is mine.” Johnny menjawab.

Lalu mereka pun berlawan pedang. Aku hanya mampu melolong-lolong mengatakan TIDAK sejak mula mereka berlawan. Tiba-tiba….

Splashhhhh!!!! Banjir tiba!!!!

( Tersedar dari pengsan)

Tuesday, April 28, 2009

Godzilla's Story part 4

Seperti istana dalam ‘anime’. Istana idamanku. Hari ini memang banyak memberiku kejutan, kejutan yang sungguh mengejutkan sehingga aku terkejut kerana kejutan yang mengejutkan aku sehingga aku terkejut secara mengejut. Di sekelilingku dipenuhi taman bunga yang dihiasi bunga- bungaan yang tidak pernah kulihat. Memang cantik. Sungguh mengharukan. Aaaaaa…. Aku berharap semua ini bukanlah sebuah fantasi yang menyebabkan aku berfantasi sehingga aku berfantasi dengan fantasi yang hebat sekali fantasinya. Kami dijemput oleh golongan kuda. Mereka sememangnya kuda namun hanya menggunakan dua kakinya, berbaju seperti seorang ‘waiter’, dan pandai bercakap. Memang moden haiwan dalam dunia ini.

Aku dijemput masuk ke dalam istanaku. Kelihatan golongan bangsawan menunggu kedatanganku. Mereka memberi tanda hormat buat kali pertama kepada waris Raja Kacak, Queen Hensem. Kegembiraan ku memang tidak dapat diperkatakan. Bertuahnya diriku seorang budak kecik yang berumur 17 tahun tiba-tiba menjadi seorang permaisuri yang hebat dan bergaya. Sesuatu yang membanggakan. Namun begitu, siapakah mendiang Raja Kacak yang diperkatakan mereka(Bapak aku kan Ali Hensem)? Aku masih lagi tertanya-tanya. Arghh…biarkanlah!

“ Ehem, Queen. Pa gik pegi tuka baju ya, time pertabalan kitak jadi Queen sebenar sik lamak gik. Laju! ” abang Spendell ngerepak. “ Huhh…pak cik tua lalu nya ya. Muka jak hensem. Palak! ” keluhku.

Acara pertabalanku disambut dengan meriah sekali walaupun sungguh berlainan dengan pertabalan Agong kita yang penuh adat istiadat. Pertabalan yang mengambil masa berjam-jam ini menyebabkan aku berasa letih yang teramat melampau dan maha power ranger(melampau dari yang melampau).

Namun begitu, semua peristiwa yang berlaku pada hari ini masih menjadi tanda tanya buatku. “ Nak kata parents ku tok da keturunan Diraja sik juak. Yang ku tauk aku da darah orang Brunei. Klak la ku tanyak Spendell. ” Aku melelapkan mataku.

Saturday, April 25, 2009

ngehe...ada org marah~huhuhu

sorry bebanyak.....

saya memang sukar untuk serius......

sebab orang lain pon sik serius...

tapi walaupun saya memain, saya tetap dengar apa yang orang kata....

ada orang nampak serius tapi buat-buat macam faham tapi sik faham...

sekurang2nya saya ada effort mau pergi, sebab kalau ikut saya x mau pegi...
ngeheeee....
saya juga kawan semua orang cuma masih baru2 lagi...

-adios-esok saya mau masak spagetti untuk orang

Thursday, April 23, 2009

jom cita sal chenta kpd makhluk bernama manusia

semua orang pernah jatuh cinta nak? sepa madah sik pernah nang bulak laa nya. kalau sik jatuh cinta pun ada perasaan suka terhadap seseorang ya. well, aku pernah rasa camya. best friend aku tauk siapa kah jejaka yang berjaya memanah hati ku itu..ngaahahaha..tapi saya selalu di keciwakan..huhuhu...anyway, kepada yang sedang bercinta itu baguih-baguih la bercinta k.. boh sampe angau yang melampau.. satu hari saya pernah suka dengan seseorang itu sampe saya sungguh takut untuk bercinta sebab saya dikeciwakan..keciwa saya ada over sikit..aku bule jadi bad gal untuk jangka masa yang panjang, kakya baruk jadi gud gal balit(ya pun bila sedar dirik)..kadang-kadang saya jeles tengok orang bergerek tapi saya pon malas mok bergerek, saya mok kawen terus...ngahahaha..aiseh,aku mengarut lagik upaanya..salam

Godzilla's Story part 3

“ Welcome home, Queen Hensem!!! Anyeong asseong!!! ” Ribuan makhluk tunduk kepadaku. Wah…betapa terkejutnya aku, mana kan tidak tiba-tiba aku dihormati oleh makhluk-makhluk pelik tadi malah dipanggilnya aku dengan gelaran ‘Queen’.

“ Queen! Queen! Queen! QUEEN! Aku seorang queen!! Chiaaaaaaa~ “ Ehem, Queen Hensem! Cukuplah. Cukuplah dengan kebangangan kitak ya. Ju ikut kamek pegi istana Kerajaan Hensemole. ”

“ Aok bha! ” aku memuncungkan mulut.

Spendell membawaku ke sebuah jalan yang lurus dikelilingi rakyatku. Yang peliknya, jika di dunia manusia, warna diraja ialah kuning emas namun di sini warna kebesarannya ialah ungu. WARNA kesukaanku!!!! “ Hmmm… kenapa aku dibawa kesini, huh? Apa yang istimewanya diriku ini? Mengapa aku menggunakan bahasa Jabak ni? Tidak!! Nehi!! ” bisik hatiku. “ Queen, sebenarnya Queen adalah pewaris takhta bagi kerajaan Hensemole. Queen sik tauk ka Queen ada darah diraja Raja Kacak? Queen dah dipilih sebagai penggantinya time kecik dolok. Anyway, gne Queen boleh sampe sitok?. ” “ Dengan kuasa sakti kamek nok terhebat. Hahaha…”

Pongg….sekali lagi aku dipukul dengan kuatnya!

“ Aih, pahal cita aku tok kedak cita ‘ God save our king?’ tapi wataknya heroin la, AKU!! Ngahaha… Mun camya mesti abang Spendell tok Conrad, nak? Chiaaaaaaa~ I like it! ” kataku dalam kegembiraan yang melampau dalam hati. “ Queen, welcome to your palace. ” kata Spendell.

WAHHHHHHHHHH…….

Friday, April 17, 2009

AKU knk kat KML weiiiiiii~

oleh sebab Netto & JOsh buat bnda camtok juak...aku pon xmok ngalah.....

Tahniah! Anda telah ditawarkan ke Program Matrikulasi,
Kementerian Pelajaran Malaysia.
Nama: NUR IRINAH BINTI ABDUL RANI
No Kad Pengenalan: 911023136478
Program Pengajian : PROGRAM SATU TAHUN
Kursus: M001-SAINS
Nama kolej: 15-KOLEJ MATRIKULASI LABUAN (KML)
Tarikh Mendaftar: 11 MEI 2009



huhuhu....wlpn bukan cheta-chetaku mok masok xya....tp ibuku dengan gumbiranya membenarkan aku g cya...anyway....my bes fren pon ada cyaaa....jd aku gumbira~~~hehehe

Monday, April 13, 2009

Godzilla's Story part 2

Sebuah Bandar yang kelihatan seperti sesuatu yang tidak logic untuk difikirkan di hadapanku. Namun, yang peliknya rupa makhluk yang menghuninya sungguh aneh dan memelikkan malah tahu menyanyikan lagu Aliff Aziz. “ Godzilla binti Ali Hensem, nama kau ka ya? Sila daftarkan dirik kat bilit pendaftaran di sebelah barat sejauh 2 kilometa(2 kilometer maksudnya). ” seekor makhluk memberitahuku. Rupanya sungguh pelik, seperti arnab tetapi bertubuhkan manusia. Aku sendiri tak tahu ingin menggunakan seekor atau seorang, mungkin SEERANG. “ Sumimasen, kitak seerang arnab or seerang manusia? Nama kitak apa? Leh kenalan? ” “

Hehehe…pokkkkkkkkk(kepalaku dipukul dengan sebuah kipas kertas)….. manusia bangang!! Pergi gik sia. Kau ku sula kelak!!! ” rupanya yang pelik tadi bertukar menjadi seerang raksasa yang comel.

Kawaii!!!!

Aku ingin sekali memeluknya, akan tetapi aku batalkan niatku kerana ketika dia membuka mulutnya, aku terlihat tengkorak manusia melekat di celah giginya yang kelihatan seperti gerigi. Dengan kehebatan aku menggunakan kompas, aku berlari sejauh 2 km. Memang tidak ku sangka aku begitu hebat sekali. Kalau aku berlari 2 km setiap hari, badanku pasti lebih kurus berbanding sekarang. Pasti abang Sabahan yang aku minati akan terpikat dengan sekali pandang!!! Ahhhh…..hebatnya diriku.

Pongg…

“ Oi, Godzilla binti Ali Hensem, andakah itu? Watashi pengurus kawasan ini, Encik Spendell Blobang. Nice to meet you. ” Apabila aku menoleh, seorang lelaki berumur 20-an, berbadan tinggi lampai, bertelinga tajam seperti Legolas dalam cerita LOTR rupanya yang menegurku.

Wahhhhhhhhh…… !!!!!

Cinta baruku sudah muncul. Bye-bye Abang Sabahan(anda yang tauk,tahu2 sajalaa). Adios!!

Pongg….(kepalaku dipukul sekali lagi)

“ Aishhh, jaik bha. ” kataku, sambil mengosok-gosok kepala. “ Sepa suruh kitak angan-angan. Ikut kamek. ” Aku ngomong sendirian(saja jak nambah cakap Indon), mungkin aku berasa geram dengan sikap Spendell yang suka memukul kepalaku dengan kipas ajaibnya. “ Wokeyh, kita dah sampe. ” Sekali lagi di depan mataku terdapat pintu besar. Kemungkinan lebih besar dari pintu yang pertama tadi.

Saksikanlah!!!! ” teriak si Spendell.

rumahku banje~~~maen ayek

Haurumku dilanda banjir~~~~~x sangka hari yaa ujan lebat..dahla b4 ya aku demam kakya ku maen ayek gyk time banje...alamatnya aku kenak repak oleh ibunda ku...ngiahahaha...naaa amek korang...tgk laa gambo2 yang depa amek..ngahaha






ayek masok dari dapo~pusakku gago


esbuk ya ku angkat*bangga jap


yeaaaa~men ayek

Thursday, April 9, 2009

hyaaaahahahaha~feeqah memandu~illegal tok!





Tuesday, April 7, 2009

Godzilla's Story part 1

Pada suatu pagi aku melihat sebuah longkang dihadapan rumahku. Kelihatan menarik melihat ikan kecil serta berudu berenang-renang. Sungguh gembira dan menyeronokkan. Aku memulakan langkahku ke sekolah. Ketika dalam perjalanan, aku terlihat sebiji batu yang kelihatan bersinar-sinar. “ Wah, kacak na batu tok! ” ku berkata. Ketika aku ingin menyentuh batu itu, tiba-tiba ribut melanda. Sungguh tidakku sangka. Puting beliung ligat berputar bergerak ke arahku. Entah mengapa aku berasa badanku lumpuh. “ Ish, pahal badanku tok? Time tok juak nya keruk. Palak! ”bisik hatiku. Nampaknya aku terpaksa melepaskan nyawaku seperti aku membuang kertas di tong sampah.

“ Ngucap ku dolok, eyh. Adios bumi, bestfriendku, familyku dan pusakku. ” hatiku berkata.

Jadi aku pun mengucap dua kalimah syahadah kerana aku fikir aku akan mati, rupanya itu hanyalah fikiran kolotku yang melampaui batas. Seperti mati hidup semula, aku melihat keadaan sekelilingku putih sahaja. Tiada bangunan tinggi, tiada manusia dan yang hebatnya hanya aku seorang sahaja.

“ Hello! ” teriakku.

Tiada panggilan dari suara manusia lain. Aku terfikir, adakah aku di alam akhirat? Atau aku berada di syurga yang sudah lama aku impikan. Tak mungkin! Aku sudah banyak berbuat dosa.

Tiba-tiba…

“ Hoi, orang muda. Sitok ko. “ suara yang berkemungkinan milik seorang lelaki tiba-tiba memanggilku. Aku membalas panggilannya, “ Gine mok tauk sine kau, semua putih xda traffic light gik ya. ” “ Palak na mbiak tok. Nah, aku bagi ko kompas. Ko jalan ikut utara jak. Mun ko salah ko akan tinggal kat dalam tok selamanya. Hahaha…”kata makhluk sial yang menggangguku dari tadi. Tiba-tiba muncul di hadapanku sebuah kompas emas(cantek gila kompas tok). Aku mengambil kompas tersebut dan memulakan tugasku dalam mencari arah. “ Susah naa guna kompas tok. Dahla geografi selalu failed. Jual ku ajak~ emas tok!! Ngahahaha… namun kerana usahaku untuk meneruskan perjalanan aku dengan berhati-hatinya mengikut arah utara yang dinyatakan oleh makhluk sial tadi. Selepas beberapa minit berjalan, akhirnya aku sampai ke sebuah pintu yang amat besar. Tiba-tiba pintu tersebut terbuka denagn sendirinya, seperti mengetahui akan kehadiranku. Alangkah terkejutnya aku! Cahaya aneh terpancar di sebalik pintu menyakitkan mataku. Seperti terkena pancaran UV yang dihasilkan matahari ketika pemanasan global. Cahaya tadi beransur malap. Dengan perlahan aku membuka mataku dan

WOOOOOOOOOOWWWWWWW…….

Sunday, April 5, 2009

hari ini Godzilla buat karipap~


karipap kuuuu~huahua...

my 1st karipap...buatan sendiri owww


buat bulat lokssss


hehe...well, acuan k buat karipap~

Saturday, April 4, 2009

LOVE~which 1 will u choose?


nice huh??

New Yien movie~Eliyen in Da HouruM

video

Apakah yang akan berlaku seterusnya????

NANTIKAN~~~~
cerita ini tiada kena mengena dengan Rani's Family dan yang sama waktu dengannya!!!!
Kepada ibu yang mengandung dan pesakit jantung dilarang menonton movie ini. Harap maklum.

Thursday, April 2, 2009

huuuuhhhh~

sejak menjadi se'ekor' alien...aku dikuarantin oleh ibu dan bapaku..jadi hidupku umpama seekor burung yang diletakkan dalam sangkar emas*mst standard skit* bbrapa bijik gmba yang sempat diedit untuk menghilangkan kebuhsanan!!!

obat 6 bijik sehari~penderaan kepadaku

hujan yang turun bagaikan mutiara~miri ujan
ayek milo sejok utk org rame~aku jak sbnrnya

pusak yang telah membunuh upin & ipinku~huuuu

Wednesday, April 1, 2009

UFO anta ku BALIT~

Bila aku diperiksa oleh sang alien tek, aku di anta balit cuz daknya pk aku kawan cdak*naseb xdibunoh jak* ALHAMDULILLAH...mataku beransur pulih...eh,keadaan mukaku beransur pulih tp kulit mukaku yang mengelupas still memedihkan...huu...sengsara huuu...kepada kengkawan yang mbak ku jalan...tggu hooo, aku akan KEMBALI!!!!! huargggg....